Mash-up mania

Ik hou niet zo van mash-ups. Een liedje is een liedje en daar moet je niet opnieuw meer gaan zitten prutsen. Net als Lambada, het liedje van Kaoma (met de beroemde mama Appelsap ‘Waar is toch dat zebrahondje voor?‘). Daar moest J.Lo eens even heel erg vanaf blijven. Verdorie.

Maar goed, dat nummer is geen mash-up. Een mash-up is een mix van (meestal) twee nummers die door elkaar gemixt zijn waardoor er een nieuw nummer ontstaat. Zoals ik al zei moet je van de meeste liedjes afblijven, en zoals overal bestaan er uitzonderingen.

Iedereen kent Glee, je hebt er in ieder geval wel eens van gehoord. De volgende mash-up komt uit Glee (een tv-programma over tieners die liedjes zingen, weet je het nu?) en is eigenlijk pretty damn good. Vind ik dan.

Een mash-up van Michael Jacksons Thriller (daar moet je eigenlijk vanaf blijven, I know!) en Heads Will Roll van Yeah Yeah Yeah (aparte naam..). Ze kwamen aan Thriller (foei) en maakten er toch een geweldig nummer van. Kippenvel.

Nóg een mash-up die ik graag wil delen: United State of Pop. Een remix van de Billboard Top 25 van 2009, gemaakt door DjEarworm. Hij maakte van 25 nummers één nieuw nummer. Don’t talk, just listen.

Ik kan ‘m intussen bijna helemaal meezingen en vind ‘m geweldig. DjEarworm maakt sinds 2007 zulke remixes, maar hij heeft zichzelf nooit meer overtroffen na de versie van 2009. Denk je dat je alle nummers herkent? ;)

Wat vind jij? Moeten ze afblijven van de originele nummers of mag er juist zoveel gemixt worden als mogelijk?

Advertenties

2 thoughts on “Mash-up mania

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s