Een perfecte winterdag

Het heeft dan even mogen duren: nu is het dan eindelijk winter. Dat ’t februari is doet er niet toe, de typische Nederlandse winter is begonnen: min veel-te-koud graden Celcius, sneeuw waar het precies in de weg ligt, de NS weer lekker negatief in het nieuws en natuurlijk die niet aflatende vraag of het dan eindelijk een oan giet met die elfstedentocht.

Maar na de glorieuze eerste dag met sneeuw (waar alles nog vers is en je staat te trappelen om het nieuwe sneeuwdek te markeren met je eigen voetstappen) en de irritatie van verschrikkelijke puinhopen aan wegrottende witte troep, heb je zo’n dag als vandaag.  Ik woon sinds kort in Zwolle en ben vandaag maar eens verder gaan fietsen dan de C1000 om de hoek. En vandaag was het precies het goede winterweer.

Want fietsen kon je. De witbruine smurrie op de wegen was al weggereden door auto’s en andere fietsers (dankuwel, erg aardig!) waardoor je niet al glibberend probeerde vooruit te komen. In plaats daarvan kon ik rustig langs dichtgevroren beekjes fietsen, waar kleine kinderen en volwassen fanaten ijverig rondjes aan het schaatsen waren. Ergens was op een sloot een heel pad geveegd, waar een lief paartje (paartje, niet paardje, snap je?) hand in hand over het ijs liep.

De daken waren niet meer volgepakt met een 20 centimeter dikke laag sneeuw, maar waren ook nog niet kaal. Op plekken waar mensen de sneeuw niet gauw wegtrappen (zoals dat plekje op een trap waar je nooit met je voet komt, of de plek tussen het wegdek en de stoep) lag er nog een mooi illustrerend laagje van het witte winterpoeder.  Er was overal precies genoeg sneeuw om het mooi te vinden in plaats van irritant.

En vreselijk koud was het ook nog niet, maar ik zat dan ook op de fiets.

Oh héé, twee posts op één dag! Wauw, de winter doet wat met je.

Advertenties

One thought on “Een perfecte winterdag

  1. Oh, chill! Ik ben nu ook zo blij dat ik een beetje normaal kan lopen :) En je kan inderdaad nog steeds het ijs op, als je dat om een of andere reden eerder hebt ontweken. Of sneeuwballen gooien, als je dat wil dan.

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s