The Woman in Black is een vreselijke film

Ik heb ooit al eens laten weten dat ik niet zo van griezelfilms houd. Ik kan elke film in dit genre die ik gezien heb nog steeds op één hand tellen: anderhalve film van Saw (de eerste en een gedeelte van de laatste dacht ik), Final Destination 3, The Grudge… En nu The Woman in Black. “Maar die is toch niet zo eng?” Ja, dat dacht ik ook… brr…

Ik wilde deze film best graag zien, en wel om de volgende redenen:
* Daniel Radcliffe! (Da’s Harry Potter, weet je wel)
* Hij leek me wel leuk
* Daniel Radcliffe! (Harry Potter dus)
* De schrikmomenten die er in zitten zouden niet zo eng zijn
* Daniel Radcliffe!
* Het zou geen enge film zijn, op die paar schrikmomenten na
* … DANIEL RADCLIFFE!

Ik heb een kleine zwak voor acteurs die in de Harry Potter films hebben gespeeld (ALAN RICKMAN!.. Da’s Sneep, zeg maar. Door hem is Love Actually tien keer leuker) en ik bedenk me dat ik Ballet Shoes (met fucking EMMA WATSON) ook nog moet kijken. Dus dit was eigenlijk meteen de grootste reden om de film te gaan zien. Ook hoorde ik dus dat de schrikmomenten die er in zitten echt heus niet zo eng zijn, en dat de hele film gewoon wel oké is, maar heus niet eng of zo hoor, nee echt niet!

Ik heb de film niet helemaal meegekregen. Dit waarschijnlijk omdat ik mijn handen erg vaak voor m’n ogen had en m’n vriend (die mee keek) af en toe liet schrikken door te gaan gillen. Ook had ik de hele tijd de drang m’n ogen dicht te knijpen, mijn vingers in m’n oren te steken en keihard NANANANANANANA te zingen.

Voor als je ’t wilt weten: (SPOILERSPOILERSPOILER) de film gaat over een vrouw wiens kind ooit een wrede dood stierf (hij verdronk in een moeras geloof ik). De vrouw is op een of andere manier nu ook dood en ze laat kinderen in een klein dorpje één voor een zelfmoord plegen. Ze dacht waarschijnlijk ‘ik geen kind, dan hun ook niet’ (ja, ze denkt met stijlfouten, kan ik ook niets aan doen). In ieder geval, vader Daniel (geen idee hoe hij in de film heet) moet voor zaken naar dat dorpje, merkt dat ’t niet pluis is en gaat op onderzoek uit. En dan probeert hij als grote held natuurlijk dit probleem op te lossen. En de vrouw blijft maar doorgaat met kinderen dwingen zelfmoord te plegen en Dan wordt radeloos, en dan komt óók nog eens zijn zoontje hem opzoeken, waardoor het arme kindje dus ook gevaar loopt. Om ’t niet helemaal te verklappen zeg ik niet hoe de film eindigt. Dat einde vond ik trouwens wel erg sterk, lekker origineel. Nee, dit is geen sarcasme.

Dus: hou je van Daniel Radcliffe? Kijk dan maar Harry Potter.

N.B.: Ik heb de film perongeluk de hele tijd ‘The Black Woman’ genoemd, totdat iemand opmerkte dat hij The Woman in Black heette! Een fout die verder niemand was opgevallen.

Weg met die bijl, gebruik je toverstok!

Advertenties

15 thoughts on “The Woman in Black is een vreselijke film

  1. Heet het niet The Woman in Black? Niet dat het uitmaakt, want ik wil die film niet zien :P Ik hoor van de een dat hij heel erg stom is, van de ander dat hij heel erg eng is. Ik houd niet van enge films of van stomme films, dus ik denk niet dat het is voor mij is, haha. En ik zou heel de tijd denken dat Harry Potter in een wel heel raar huis woont :P

  2. Haha leuk stukje zeg! Maar wat ontzettend gek dat Harry daar een vader speelt! Wat de… ? Een vader? En hij was nog zo jong….
    Ik ga hem waarschijnlijk niet kijken, want ik kan helemaal niet tegen enge films. Ik werd er altijd zo bang van dat ik nu gewoon met mezelf heb afgesproken: “Nee, dat doe jij niet meer!”

  3. Ik vind het juist een hele goede film. Ja, hij is eng. Had ook niets anders verwacht van een horror. Daniel Radcliffe laat in deze film zien dat hij meer is dan die jongen die Harry Potter heeft gespeeld. Juist door deze rol ben ik hem gaan zien als een echte acteur. Ik zou dus zeggen: houd je van Daniel Radcliffe: ga deze film juist zien.
    Hoewel het een klein beetje een cliché horrorverhaal is, weet de schrijver voldoende verrassende twists in te bouwen dat hij interessant blijft. En inderdaad, het einde is ontzettend verrassend.

    • Dit is natuurlijk ook mijn persoonlijke kijk op de film ;) Ik hoorde dat hij niet eng was, dus vandaar ook dat hij me aardig tegeviel omdat ik zulke films nietnietnietnietniet leuk vind! Jij mag ‘m gerust leuk vinden (:

  4. ik was begonnen met the woman in black, maar toen kickte de moeheid me in mijn ass en toen moest ik maar eens gaan slapen. dus moet hem nog steeds afkijken, maar ik vond hem voor zover ik hem gezien had wel leuk :)

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s