The Sound of two Geniuses

Sommige muziek moet je gewoon eens geluisterd hebben. Nu kan iedereen een hele berg geweldige muziek opnoemen en ik doe graag mee, maar ik hou ’t dit keer even rustig en bij maar één duo: Simon and Garfunkel.

Paul Simon en Art Garfunkel scoorden als schooljongens al een bescheiden hitje (1957). Daarna liep het wat minder en ze besloten uit elkaar te gaan. Gelukkig kwamen ze elkaar jaren later weer tegen en vonden het blijkbaar zo gezellig dat ze opnieuw muziek gingen maken (1963). Eén nummer werd gebruikt als soundtrack van de film The Graduate (1967) en vanaf toen ging het alleen maar bergopwaarts. Het duo won in totaal vijf Grammy’s. In 1970 gingen ze weer uit elkaar. Toch kwamen ze af en toe weer bij elkaar en hebben ze een paar jaar geleden nog een tour gehouden.

Op moment van schrijven luister ik hun album Bridge Over Troubled Water (< klik voor volledig album op youtube) en ik snap niet dat ik daar nooit eerder naar heb geluisterd. Ik kende wel een paar losse nummers, maar dit hele album is gewoon geweldig. We hebben dit album als elpee al jáááren in de kast liggen, maar helaas kwam ik er net achter dat hij niet meer in de hoes zit. Aaargh! Gelukkig hebben we altijd nog het internet.

Nick en Simon hebben er een handje van liedjes van Simon and Garfunkel heel mooi te coveren. Toch blijft het origineel altijd het best. Mijn favoriete nummers (en ik denk dat ’t ook wel hun meest bekende nummers zijn), zijn Sound of Silence, Mrs Robinson en deze:

Ik raad je van harte aan om vooral het héle nummer te luisteren. Dat eind is echt prachtig.

Bron plaatje: http://www.rokpool.com

Advertenties

9 thoughts on “The Sound of two Geniuses

  1. Dit luister ik ook best veel, ik heb ze leren kennen via ‘sound of science’, volgens mij zat die ooit in een soundtrack ergens van :) dan heb ik trouwens nog wel een tip voor je: Kings of convenience. Hun nummer ‘homesick’ is heel Simon and Garfunkel achtig (dat is ook een inspiratie voor ze). Mijn favoriet is ‘I’d rather dance with you’. Ben benieuwd of jij t ook leuk vindt :)

  2. Volgens mij zag ik hun laatst in het programma iconoclast. In ieder geval de zanger^^
    Hij had na 9-11 in de studio [van een programma] een lied gezongen met de burger meester van New York erbij en de brandweermannen. Erg emotioneel, maar wel mooi.

    • Haha bedankt Rick, maar wacht daar nog maar even mee ;) We hebben aardig wat elpees hier, ik gok dat hij in een van de andere hoezen zit. ’t Is alleen een hele klus om dat uit te zoeken :(

  3. En toch hoor je hoe ouder je wordt steeds vaker dat de jeugd van tegenwoordig dit gewoon niet meer kent laat staan leuk vind,,, zonde, zonde, zonde! Elise, als je zo doorgaat met de wereld verbeteren, krijg jij wereldvrede voor elkaar!

  4. haha bij de titel dach tik al simon en garfunkel en toen bleek het nog waar te zijn. Heerlijke muziek, ook om te zingen trouwens. The sound of silence is ook mijn favoriet
    Ik vind het ook vet wat ze gedaan hebben met scarborough fair, hele sterke poetische tekst en ze brengen het mooi

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s