Kom maar naar mijn huis, ik heb namelijk een zwembad

Jep, ik ken mensen die echt zo vrienden maken. “Kom naar mijn huis, ik heb een zwembad en een groot huis en een supergroot tv-scherm en ik heb ook nog dit en dat en..”. Nou, da’s mooi. Heb je ook nog iets te bieden waar we wat aan hebben? Gezelligheid, bijvoorbeeld?

Veel ‘rijke’ kindjes zijn maar wat trots op hun pappie en mammie, die alles voor hen betalen en ook nog een dikke bankrekening voor hun verwende kroost opbouwen. Zodra deze kids nieuwe mensen leren kennen zorgen ze er wel voor dat jij weet hoe ‘rijk’ hun leven is. Niet alleen kun je die persoon moeilijk nog los zien van al zijn bezittingen, ook kan diegene vaak zijn/haar kop er niet over houden. “Ja vorige week vloog ik naar Las Vegas en vanmiddag maak ik een rondje in m’n eigen helicopter.” Dit vertellen ze maar al te graag. Zonder dat je erom vroeg, natuurlijk. Toestemming hebben zij niet nodig om over hun ‘rijke’ leventje te praten. Tot irritatie van velen.

Van mij mag je rijk zijn. Van mij mag je in alle centjes van pappie zwemmen à la Dagobert Duck. Doe wat je niet laten kan. Maar schep er in godsnaam niet zo over op. Een zwembad, leuk. Maar da’s niet de reden waarom iemand met je om gaat (en als dat wel zo was, wat voor vrienden heb je dan?). Ik neem toch aan dat je iets van persoonlijkheid in je hebt en dat dat de reden is dat mensen met je om willen gaan. Als je je kop niet kan houden over dit soort onzin ga ik gewoon liever helemaal niet meer met je om.

Het zou een stuk leuker zijn als je iemand ontmoet en er pas veel later achter komt hoeveel deze persoon bezit. “Oh, ja, hier woon ik. Ja, is groot hè, ik weet het. Als je wat vaker langskomt leer je de weg zo hoor.” (overigens moet ik deze zin ook wel eens gebruiken omdat we thuis een – blijkbaar – heel ingewikkeld gangensysteem hebben (vooral vanwege de boerderij hoor, maar mensen lopen ook wel eens de badkamer in als ze naar buiten willen). Tss…)

Ook hoor ik wel eens mensen die niét (opvallend) ‘rijk’ zijn tóch opscheppen over hun vele auto’s, dure computers of ander spul. Leuk dat je mensen er mee wil imponeren, maar je bereikt waarschijnlijk niet echt je doel. Tenzij je mensen jaloers of – vooral – geïrriteerd wil maken. Ook dit geldt niet voor alles natuurlijk, ik kan namelijk ook heel blij zijn als ik iets nieuws heb. Maar er is een grens (‘pff jezus er is altijd overal wel een grens’. ‘Ja inderdaad, dus wen d’r maar aan’.).

Overigens typ ik ‘rijk’ omdat die mensen, hoe cliché ook, vaak rijk zijn qua geld en minder qua familie of (vooral!) qua vrienden. Sja, dat doe je dan toch een beetje zelf hè?


Daar lig je dan met al je vrienden.

Bron plaatje: http://www.lonelyplanet.com/

Advertenties

11 thoughts on “Kom maar naar mijn huis, ik heb namelijk een zwembad

  1. Op de middelbare school in mijn klas had je aan de ene kant de rijke kakkers en aan de andere kant de gewone mensen (daar behoorde ik toe haha). En wat ik stom vond, is dat het bij de rijke kakkers erom ging dat je dure merkkleding aan had enzo. Stom om zo je vrienden uit te kiezen.

  2. Ik geef echt zo bizar weinig om bezit dat ik niet geïmponeerd zou zijn als iemand me zou vertellen over zijn of haar gigantische villa. Lekker interessant :P
    Ik ga me voortaan ook zo voorstellen: “Kom maar naar mijn huis, mijn kamer is wel zeven vierkante meter. Nee, neem maar geen spullen mee, dat past niet”.

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s