Na het plassen…

Ik keek laatst deze video (nu moet je dus klikken. Klik dan. KLIK DAN. Je moet weten waar de video over gaat. Dat moet, anders kunnen we niet verder. Dus ik wil dat je klikt. En kijkt. En dan bij me terug komt. VERGEET NIET BIJ ME TERUG TE KOMEN. KOM TERUG!!)

.. Ben je er al?

Oh, je bent niet weggeweest? Psch. De video gaat over bacteriën en hoe obsessief sommigen hiermee omgaan, oké? Pffff, had gewoon het filmpje gekeken, dan hoefde het allemaal niet zo awkward te gaan zoals nu. Maar oké, even goede vrienden.

Bacteriën dus. Op je handen, vooral (VOOR ALS JE HET FILMPJE NIET GEZIEN HEBT, het gaat dus vooral over handen. En handen wassen). Want ik ben eigenlijk behoorlijk smerig geloof ik. Mij boeien die bacteriën niet. Dit omdat ik er echt heilig en 100% in geloof dat hoe meer bacteriën op je lichaam gaan zitten vroeten, hoe beter je er tegen kunt. Afweer opbouwen, zeg maar.

Nu was ik m’n handen wel eens hoor (‘als ik dit niet zeg wil niemand mij ooit nog weer een hand geven, dus ik dek mezelf in’), maar gewoon alleen als ’t nodig is. Dus als ik weet dat ze vies zijn. Bedenk zelf maar wanneer dat is.

Ik zie ’t nut er ook niet van om je handen zo vaak te wassen. Je doet de kraan aan, wast je handen, en je raakt die kraan MET ALLEMAAL BACTERIËN DIE ER AL OP ZATEN OMDAT ANDERE MENSEN DIE KRAAN OOK GEBRUIKEN EN ‘M NA GEBRUIK HEUS NIET GAAN AFSTOFFEN weer aan om het water uit te doen. En dan raak je de deurklink aan. Die vol zit met bacteriën. Die nu met z’n allen vrolijk verhuizen naar die schone hand, omdat ze nu een héle hand lekker voor zichzelf hebben om op te gaan zitten vroeten. Want, sja, alle andere bacteriën zijn eraf gewassen! Bacterietopia!

Dus nee, je kunt je er niet voor verstoppen. Bacteriën zijn overal en de meesten kunnen niet eens kwaad. Het zorgt ervoor dat je geen watje wordt. Dus stel je niet zo aan en was je handen alleen als ’t nodig is. En lik eraan. Pak vieze dingen vast. Veeg er dingen aan af. Je kunt het. Weest sterk. Bouw je afweersysteem op. Wees sterk.

Bron plaatje: http://nl.dreamstime.com

Advertenties

10 thoughts on “Na het plassen…

 1. Pingback: Tas uitbaggeren | Elise's blog

 2. Ik heb het filmpje niet gekeken, maar het lijkt me echt heel vervelend als je smetvrees hebt of zo. Zeker bij mij, want ik woon in een studentenhuis en het is fysiek onmogelijk om een schoon studentenhuis te wonen. Maar goed. Fun fact: ik leerde mijn handen te wassen omdat er op de deur van de wc zo’n sticker zat met ALTIJD NA HET PLASSEN JE HANDEN WASSEN. En elke keer als ik net de wc uit wilde, staarde die sticker me aan en daardoor ging ik elke keer na het plassen mijn handen wassen. Mooi verhaal he? Exclusief op deze blog.

 3. (ik heb het filmpje ook niet gezien)
  (en ik hoop dat alle mensen met smetvrees dit niet gelezen hebben)
  Maar ik ben het met je eens. Kijk nadat je naar de wc bent geweest, oké, nadat je net even lekker in de modder heb gerold (doe ik niet vaak) (zou ik ook even de rest van je lichaam wassen). Leuk geschreven trouwens!

 4. Hahah alleen die kraan vernietigd het hele principe van handen wassen door zo’n knop waar iedereen met z’n vieze, nog ongewassen klauwen aan zit -en dan met hun minder vieze, gewassen klauwen weer dichtdraait. Gaat nergens over :D

 5. IK heb het filmpje WEL gezien! En het was geniaal, wat een mens is zij zeg haha. Thanks voor het duidelijk herhalen over dat ik het filmpje ECHT moest gaan bekijken!
  En tja, ik denk daar nooit zo over na eigenlijk, word je alleen maar gek van haha. Ik was gewoon me handen wanneer het nodig is. Net zoals jij :)

 6. Ik vind het verschrikkelijk, ik was vaker mijn handen, maar niet meer zo obsessief als vroeger. Maar als ik in een openbare ruimte ben, JUK. Iedereen raakt alles aan, met dezelfde handen als waarmee ze aan hun kont hebben krabben, uit hun neus hebben gepulkt, waar ze tampons mee hebben ingebracht. En niet gewassen. Jakkes. Krijg de kriebels als ik er aan denk,

 7. Ik probeer zo min mogelijk aan bacteriën te denken. Het is net zoals op vakantie toen er enoooooooooooooooooooorm veel mugachtige beestjes waren toen ik ging slapen, maar ik dwong mezelf er niet aan te denken, anders dan zou ik gek worden.

  (nee, ik heb filmpje niet gezien)

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s