Column: vallende sterren

 

Ik studeer de major Tijdschriften en schreef voor ons tijdschrift ‘de Perstribune’ deze column.

Stel je eens even voor: je bent acteur. Of actrice. Of zangeres. Of een van die mensen die SBS6 er hoognodig eens uit zou moeten gooien. D’r is alleen één probleempje: niemand moet je meer. Je bent niet leuk meer, je liedjes worden stom of je wordt gewoon oud. Wat moet je dan? Tja, slim was je al niet, anders ging je wel een normale carrière zoeken. Maar thuis zijn er mondjes te voeden en die aftandse villa in Spanje (die je écht nodig had, maar waar je eigenlijk nooit komt) moet natuurlijk ook onderhouden worden. Al is het alleen omdat het dan lijkt alsof je nog wat waard bent.

En dan komt (ex-soapie, dat zegt wat) Oerlemans met hét idee. Je comeback. Je rentree op de televisie. En jij mag de ster zijn! Nou ja, één van de vele sterren dan. Want jij, hopeloze B-ster (intussen al C-ster genoemd), jij wordt uit het potje ‘mensen waar we bijna vanaf waren’ gehaald voor alweer een nutteloos programma:

Sterren springen.

En ja, dat programma is inderdaad al afgelopen. Ex-soapie (kennen we haar nog?) Liza Sips heeft het allermooist gesprongen (of ja, ze zag er waarschijnlijk het beste uit in een badpak) en mag naar huis met de eer, de eeuwige roem. Want ze was beter (lees: mooier) dan Patty Brard. Beter (mooier..) dan ‘Terror’ Jaap. Beter dan Jody Bernal (Que si? Si!), TJAKKA!-Ratelband en die ene rare side-kick van Paul de Leeuw. En in de finale (want ja, die was er natuurlijk ook) was Liza beter dan soapie Raynor Arkenbout, clickerdeclack Ralf Mackenbach, ex-junkie Yuri van Gelder en acteur/fotomodel/homo/enzovoorts Dirk Taat. Da’s een hele berg vallende sterren.

Maar goed, met dit behaalde succes zien we Liza weer in de spotlights voor tenminste drie dagen. Wie weet perst ze er zelfs weer een filmrolletje uit. Of heeft ze dit gedaan omdat ze het een geweldig interessant, boeiend en vooral nuttig programma vond? Of omdat ze altijd al een grote passie voor water en springen had? In dat geval mag ze in haar handjes wrijven, want SBS kennende persen ze hier vast nóg wel een seizoen uit. Maar hoeveel kneuzen zijn er nog in tv-land? Of worden deze C-sterren gewoon gerecycled en wordt volgend seizoen ‘Sterren Springen: de Reünie’?

Overigens hoef je niet te winnen om in de spotlights te komen. Kom gewoon verkeerd in het water terecht en je hebt weer een paar uur de aandacht. Dit (on)geluk overkwam onder andere Jody Bernal (Que no!) die de binnenkant van z’n oor heeft gesloopt. Tja, je moet er wat voor over hebben hè? Verder kreeg Patty Brard onder het mom ‘ik spring voor het goede doel’ ook nog even extra zendtijd. Zouden ze haar betalen om dit te doen, of is ze zo wanhopig om met haar kop op tv te komen dat zij hen op haar blote knietjes heeft gesmeekt?

In ieder geval: Liza, gefeliciteerd!

Advertenties

12 thoughts on “Column: vallende sterren

  1. heb niks van dat hele programma gezien, maar Nederland is zo’n talentloos land dat we zulke mensen wel sterren moeten noemen, anders kun je ook niet elke avond een hele aflevering van RTL boulevard vullen.

  2. Haha, Que No! Dat was leuk :P Maar even serieus: nog erger dan de mensen die meedoen aan Sterren Springen, zijn de mensen die kijken. En er zijn mensen die kijken van wie ik heel veel houd, en dat maakt het behoorlijk pijnlijk.

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s