BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND

Zwolle, 01:00 am. Je zit rustig wat met elkaar te praten, totdat je het opeens hoort. Een hoge constante “IIIIEEEEEEEEEEEE”. Je kijkt elkaar aan – komt het van jouw laptop? Nee, dat kan toch niet. Wat is –

OH FUCK DAT IS HET BRANDALARM.

Je rent de gang op: niks. De tweede verdieping op: niks. Naar de keuken: niks. Twee huisgenoten komen ook hun bed uit en dan ruik je het – brandgeur.

Shit, er is écht wat.

Zoeken – waar komt die geur vandaan!? En dat pokke-alarm jengelt ook maar door.

Het stopt. Waarom stopt het? Maar die geur hangt er nog! Heeft iemand het alarm uitgezet? Nee, niemand. Oké, zoeken naar die geur. Berging? Nee. Stoppenkast? Ook niet.

Schoenen aan: naar buiten! Nergens rook, nergens iets verdachts. Ondertussen binnen proberen deuren te openen: van de 10 kamers (6 in gebruik) zijn er maar drie bewoners in de weer. Slaapt de rest zo vast of zijn ze er niet? Wat gebeurt er achter die dichte deur, is daar iets doorgebrand? Nee shit we kunnen die kamer echt niet in.

Geur trekt langzaam weg. Gaspitjes worden nogmaals gecontroleerd, stekkers en apparaten nagekeken, maar nergens iets verdachts. Langzaamaan keert de rust terug en geven we het op. Geur weg, alarm uit, paniek verdwenen.

Je gaat heel raar slapen als je net dit hele tafereel hebt doorlopen. Er wás iets, maar niemand weet wat. We hebben alle stekkers die ook maar enigszins overbodig leken eruit gehaald en zijn een beetje met een raar gevoel in slaap gevallen.

Gelukkig werden we nog gewoon wakker. Geen idee wat het nu geweest is.

Advertenties

6 thoughts on “BRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAND

  1. Dat lijkt me ook heel eng! Maar het brandalarm gaat soms wel heel snel af, bij ons bijvoorbeeld een keer door het tosti apparaat. Zou toch wel fijn zijn als jullie nog ontdekken hoe het kwam!

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s