Wij zijn genomineerd!

Voor mijn opleiding Journalistiek doen wij af en toe nog wel wat leuks (zo maakte ik bijvoorbeeld een filmpje). Het vorige halfjaar volgde ik het blok Tijdschriften, waarvoor we in totaal 7 tijdschriften hebben gemaakt. Twee daarvan waren ‘special interest’, wat betekende dat we zelf een onderwerp moesten verzinnen waar ons tijdschrift over ging. Wij kozen voor travestieten, en ons tijdschrift kreeg de naam ‘Mandame’ (even voor de goede orde: dat spreek je uit als ‘Mandam’).

Een paar maanden geleden kregen we ineens een mailtje: jullie zijn genomineerd voor de LOF-studentenprijs! Totaal verbaasd waren we; we wisten niet eens dat we meededen! Dit was een hele fijne verrassing: onze ‘oude’ redactie, waarmee we een half jaar lang hebben samengewerkt en tijdschriftjes hebben gemaakt, zou weer bij elkaar komen voor alwéér een tijdschrift! Alleen nu voor een prijs. Nu gingen we voor ‘het echie’.

Samen met onze toegewezen coach Rob van Vuure (én 3000 euro, die we goed moesten besteden) hebben we de afgelopen maanden tijd en energie gestoken in een derde uitgave van ons tijdschrift voor travestieten. We hebben nieuwe interviews geregeld en oude artikelen opgevijzeld, en enorm veel hulp gehad van een vormgeefster. Van onze ‘oude’ redactie (12 leden) zaten er intussen drie in het buitenland en hadden er twee helaas geen tijd meer. Via Skype, facebook en andere middelen is het toch goed gelukt om met onze ‘buitenlandcorrespondenten’ in contact te blijven, want zij wilden maar al te graag helpen. De laatste paar weken kwam er ook nog extra werk bij: we moesten ons tijdschrift presenteren voor de jury.

Die presentatie was vandaag. Met drie auto’s, zes moodboards, twee mannen in pak, zes meiden in zwarte jurkjes en één travestiet gingen we op weg naar Amsterdam, op weg naar de jury.

De presentatie ging goed, de travestiet was geweldig, ons blad is origineel (natuurlijk!) en wij waren tevreden. Nu nog maar wachten op de uitslag!

Hieronder vier exemplaren van de nieuwe Mandame naast elkaar (mét gratis lipglossje!). Klik voor groter/beter/mooier/glitteriger!

Mandame
Foto gemaakt door Jeanne Luesink.

Advertenties

9 thoughts on “Wij zijn genomineerd!

  1. Pingback: Een man die z’n vrouwtje staat | Columnisten van Catan

  2. Pingback: Updeetje Mandame en wat auto/studie-shizzle | Elise's blog

Laat van je horen: reageer!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s